»Soba pobega (angleško escape room) je vrsta detektivske in avanturistične igre, ki poteka v določenem prostoru, v katerem je zaklenjena skupina ljudi. Udeleženci morajo s pomočjo predmetov, ki so jim na voljo v sobi, rešiti uganke, odkleniti ključavnice, dešifrirati kode in poiskati sledi, da pridejo na prostost v določenem času. Sobe so zasnovane tako, da morajo udeleženci med seboj sodelovati, se povezovati in uporabiti svoje sposobnosti logičnega sklepanja. Gre za tematske izkušnje, novo znanje, aktivacijo spomina in vključitev vseh petih čutil. Sobe pobega ponujajo zabavne zgodbe, prisilijo igralce, da razmišljajo in se učijo. Igralcem omogočijo, da aktivno sodelujejo in se vživijo v razburljivo situacijo«.

Film

V angleškem slovarju piše: »Soba pobega je igra, pri kateri so ljudje zaklenjeni v sobi in morajo najti pot za pobeg z iskanjem namigov v njej in z reševanjem ugank, ali pa posebna soba, kjer se to dogaja«.

Na spletni strani ene izmed slovenskih sob pobega pa je zapisano: »To je igra, v kateri se mora skupina ljudi rešiti iz sobe v določenem času«.

Prijava